Airco Zakelijk

Waarom kiezen voor een airconditioning op kantoor?

Niemand kan ontkennen dat de werkdruk toeneemt. Er moet efficiënt met de geboden tijd omgegaan worden. Tijd is geld! De intreding van de computer heeft het begin van efficiënt werken ingeleid en is niet meer uit de werkomgeving weg te denken. Een snelle automatisering, invoering van netwerken, gebruik van internet, alles draagt bij aan een verhoogde productie per medewerker.

Een goede werkomgeving beïnvloedt de functionaliteit van de werknemers. Voldoende verse lucht, verwarming, goed meubilair, goede verlichting en een plant op het bureau verbeteren de werkomgeving en daarmee de productie.

De aanschaf van koeling is van een luxe artikel veranderd in een noodzaak voor de huidige utiliteitsbouw. De hoge interne warmtelast zorgt voor een verhoging van de ruimtetemperatuur welke niet door ventilatie verlaagd kan worden. Ook in de tussenseizoenen kan dit een hoge temperatuur en daarmee onprettige werkomgeving creëren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de productie van een werknemer bij een werkomgeving van 28°C al met 20% is afgenomen terwijl bij ruimtetemperatuur van 30°C de werknemer slechts 60% van zijn normale productie haalt. Creativiteit en slimheid worden hierbij het meest beïnvloedt. De aanschaf van een airconditioning zal de productie dus aanzienlijk verhogen. Daarnaast eist de gebruikers een steeds hoger comfort van de installatie. De verhoogde vraag van comfort draagt bij aan de ontwikkeling van deze airconditioners. Uiteraard zit er veel verschil in kwaliteit in de apparatuur van de verschillende fabricaten. De onbehaaglijke koude klachten behoren bij een goede aanleg van kwalitatief goede aircoapparatuur tot het verleden.

De moderne airconditioners zijn voorzien van een frequentieregeling (inverterregeling) welke het mogelijk maakt dat de airconditioner op deellast kan functioneren. Hierdoor kan het systeem exact het in de ruimte gevraagde vermogen leveren. Indien het luchtdebiet (luchthoeveelheid) van de binnenunit constant blijft zal door het wisselende vermogen de inblaastemperatuur aan de vraag in de ruimte aangepast worden.

Offerte aanvragen
Airco Zakelijk